Akbük Koyu, Gökova körfezinin en güzel yerine saklanmış, büyüleyici güzellikteki yerin adı. Gelenin hiç dönmek istemediği, doğası bozulmayan ender yerlerden olan Akbük genellikle Aydın Didim’de bulunan Akbük ile karıştırılıyor. Burası Muğla Menteşe ilçesi sınırları içerisinde Gökova körfezine bakan konumda bulunuyor. Akbük, mavinin her tonunu bulabileceğiniz, denizin dibini dahi görebildiğiniz, tertemiz ve sakin denizi ile siz değerli misafirlerini ağırlıyor. Sosyal medyada son zamanlarda oldukça popüler olan Akbük, güzelliğiyle bunu hakediyor.
Bu yazımda “Akbük Koyu hakkında, Akbük Koyu nerede, Akbük Koyu’na nasıl gidilir, Akbük Koyu’na ne zaman gidilir, Akbük Koyu’nda nerede kalınır, Akbük Koyu’nda ne yenir içilir” kısaca “Akbük Koyu Gezi Rehberi” başlıklarını ele alacağız.
Başlıklara gitmek için
Akbük Koyu Hakkında
Akbük, Muğla Menteşe sınırları içerisinde kalan, Gökova körfezinde harika bir konumda bulunuyor. Korunaklı doğal liman özelliği sayesinde oldukça sakin ve temiz bir denizi bulunmakta. Yakın çevresinde “Karia antik kenti” ve “Keramos kalıntıları” bulunmakta.
Tam olarak yerleşim yeri olmayan Akbük, küçük pansiyon ve apart otellerin bulunduğu bir yer. Daha çok kampçıların tercihleri arasında bulunuyor. Bu da doğasının bozulmadan günümüze kadar gelmesini sağlamış.
Bu bölgede 2 tane Akbük var ve en çok Aydın Didim’de bulunan Akbük ile karıştırılıyor. Çok daha doğal halde bulunan Muğla Akbük, gelince hiç dönmek istemeyeceğiniz türden.
Daha öncesinde kısa kısa değindiğim Akbük hakkında diğer yazılarımı okumak için lütfen tıklayın.
Aşağıda eklediğim haritayı tam ekran olarak açıp, ayrıntılı olarak Akbük ve çevresindeki gezilecek, görülebilecek yerleri inceleyebilirsiniz.
Akbük’e nasıl gidilir?
Akbük Gökova körfezinde harika bir konumda bulunuyor. Sınırları içerisinde bulunan Menteşe ilçe yani Muğla il merkezine yaklaşık 48 Km mesafede bulunuyor. Akbük,e karayolu ile ulaşabilmek için Muğla Menteşe otogarından Yerkesik yolunu takip etmeniz ve buradan da Akbük tabelalarını takip etmeniz gerekmekte. Diğer bir yol ise Akyaka’dan sahil boyunca devam ettiğiniz yol sizi Akbük Koyuna çıkaracaktır. Bu yol çok virajlı olmasına rağmen harika manzarası olan bir yol. Diğer bir yol ise Milas üzerinden Ören’e gelerek, buradan da Alatepe mahallesi üzerinden Akbük Koyuna ulaşabilirsiniz. Koy Milas’a yaklaşık 65 Km ve Akyaka’ya ise 25 Km mesafede bulunuyor.
Aracınız yok ise en kolay yol Menteşe merkezinde ya da Akyaka merkezinde araç veya motor kiralayarak Akbük koyuna ulaşımı sağlayabilirsiniz. Ayrıca Menteşe merkezinden de toplu taşıma araçları bulunmaktadır.
Denize sahili olan Akbük koyu tur teknelerinin uğramadığı bir konumda. Ancak Akyaka ve diğer sahil merkezlerinden özel tekne kiralayarak buraya kadar gelebilirsiniz.
Akbük Koyuna giriş ücretsiz. Araç parkı için ücret alınıyor. Daha önceleri giriş ücreti alınıyordu. Aracınızı güvenle park edebilirsiniz. Unutmadan söyleyeyim, gölge bulmak biraz zor.
[Akbük Koyu konum bilgisi için lütfen tıklayınız]
Akbük’e ne zaman gidilir?
Akbük Koyu, en çok yaz mevsiminin sıcak günlerinde tercih edilmekte. Sakin harika deniz suyu ile gerçekten görülmesi gereken yerlerden. Küçük apart otel ve kamp alanları ile birçok ziyaretçi buraya akın etmekte. Benim tavsiyem yazın en yoğun geçen zamanında değil de mayıs veya eylül ayında burayı tercih etmeniz. Diğer aylara göre daha sakin olacaktır.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Güzel bir kaçamak yaparak kafa dinleyici bir tatil istiyorsanız Akbük Koyu tam size göre. Akbük’ten ayrıldıktan sonra bu sakinliği arayacaksınız.
Akbük’de nerede kalınır?
Akbük’te kalınabilecek kendine has küçük apart ve bungalov evler mevcut. Bunun yanında kamp alanları ile kampçıların çok tercih ettikleri yerlerden. Siz de buna göre bir arayış içerisinde olmanız gerekiyor. Büyük otel ve tatil köyü arıyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Daha doğal ve hayatın içerisinden sakin ve sessiz bir tatil istiyorsanız Akbük Koyu tam size göre. Bazı apart ve kamp alanlarının isimleri şöyle; Altaş Pansiyon, Blue Parrot Butik Otel, Pina Butik Otel, Azmakbaşı Kamping, Kozalakbük Çadır & Karavan Kampı, Su Camping, Koza Camping ve Akbük Diem Camping buralarda konaklayabileceğiniz birkaç yer.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Akbük’de ne yenir, içilir?
Akbük koyunda yeme içme konusunda biraz sınırlı. Tam olarak yerleşim yeri olmamasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum bir kaç restorandan daha fazlasını bulamıyoruz. Sahil kenarı bulunan restoranlarda da en güzel balık yenebilir. Çünkü Gökova körfezinden tutulan taze balık ve türlerini bu restoranlarda bulabilirsiniz. İskele üzerine kurulan ya da sahil kenarına kurulan masalarda deniz mahsullerinden oluşan güzel bir akşam yemeği yenebilir.
Bunların dışında pide ve köfte çeşitleri ile birkaç küçük yeme içme hizmeti veren işletmeler mevcut.
Akbük hakkında kendi notlarım
Akbük Koyu bölgenin en güzel yerlerinden diyebilirim. Denizi ve sakinliği ile kesinlikle gidilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Çocukluğumdan bu yana günü birlik gittiğimiz doğası birçok yere göre iyi korunmuş özel yerlerden.
Akbük koyu boyunca biraz taşlıklı bir sahili var. Sizlere tavsiyem koyun sonuna doğru Orman Söndürme ekip binasını geçince güzel iki adet kumsal bulunuyor. Çok bilinmeyen bu iki yer çok daha güzel. İşletme, kabin ve duş bulunmadığından hazırlıklı gitmenizde fayda olacaktır.
Eğer hala Akbük Koyuna gelmediyseniz, ilk tatil planınıza eklemenizi tavsiye ederim. Çünkü buranın büyüleyici güzelliği karşısında gerçekten kendinizi alıkoyamayacaksınız. Kısa dinlendirici sakin bir tatil istiyorsanız, daha fazla aramayın çünkü doğru yerdesiniz.
Biz gezdik gördük, Sen de Gez Gör Bence..
Çok faydalı 👍🏻☺️ Daha güzel anlatılamazdı 😍
Sizde de anlatımlar bekliyorum ☺️